Prisgaranti på alle varer
Danmarks bedste udvalg
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Teltudlejning - Leje af partytelt


  Lej et partytelt til jeres fest

  Et partytelt er en stor investering, og derfor er det enormt populært blot at leje et, når man skal holde en stor fest. Vi hjælper dig med at finde det helt rette telt til lige præcis din fest. Der findes et utal af forskellige typer af festtelte, og der er ligeledes mange, som tilbyder leje af telte. Det kan dog ikke altid være lige let at vælge det rigtige partytelt eller festtelt, så vi har samlet en guide med de vigtigste oplysninger, du behøver, når du skal leje et partytelt!

  Der kan være mange anledninger, hvor et festtelt vil være en fremragende tilføjelse til din fest. For eksempel, vil et partytelt i forbindelse med et bryllup om sommeren være en glimrende lokation at afholde begivenheden på. Nogle udlejere tilbyder endda festtelte med gulv, så du ikke behøver tænker på, om dine gæsters sko bliver beskidte. En yderligere fordel er, at du kan slå dit festtelt op i haven, så du behøver ikke betale i dyre domme for selskabslokaler. Du kan leje partytelte med forskellige temaer, som passer perfekt til dig. Er du en stor bilentusiast kan du for eksempel leje et partytelt med biltema til din fest.

  Hvor kan jeg leje et partytelt?

  Der findes en række virksomheder i Danmark som tilbyder udlejning af partytelte til både små og store fester. Der er dog ingen, som dækker hele landet, og derfor hjælper vi dig her med at finde den bedste udlejningsvirksomhed nær dig. Der findes leverandører af partytelte i det meste af landet, så det underordnet, hvorvidt din fest er på Sjælland, Fyn eller Jylland. Mulighederne for levering er dog størst i storbyerne København, Aarhus og Odense, men der er muligheder for levering til alle byer i landet.

  Når du bestiller dit telt, skal du dog være opmærksom på, at leveringstiden og betingelserne for leje af et festtelt varierer fra region til region. Det vil sige, at leverandører i Nordsjælland sandsynligvis ikke har samme betingelser som en leverandør i Nordjylland. Dette gør sig dog kun mestendels gældende i forbindelse med leje af partytelte i Jylland og på Sjælland. Da Fyn er mindre rent geografisk, vil der ikke være forskellige betingelser, hvis du skal leje et festtelt på Nordfyn sammenholdt med Sydfyn.

  Hvilket telt skal jeg vælge?

  Du kan vælge i mellem en lang række af forskellige telte, både hvad angår teltets type og størrelse. Kort sagt afhænger dit valg af telt på hvilken slags fest, du skal holde. Kræver din fest meget plads vil det selvfølgelig være nødvendigt at vælge et større telt. Skal du holde en sommerfest, vil det måske være fordelagtigt at have et åbent telt, mens du også kan leje designede partytelte til din eksklusive sommerfest. Kort sagt er mulighederne uendelige og afhænger af dine præferencer, og hvilken fest du skal holde. Holder du festen om vinteren, og er du bekymret for varmen i teltet, anbefaler vi klart, at du køber terassevarmere og placerer dem inde i teltet. Så er du sikker på, at hverken dig eller dine gæster kommer til at fryse!

  Prisen for leje af et festtelt afhænger af hvilken type telt du vælger og hvor stort det er. Derudover kan der komme ekstra udgifter til levering og afhentning af teltet, samt til opsætning og nedtagning af teltet hvis du ønsker dette. Du skal derudover være opmærksom på, at det ikke er alle tilbud på teltene, der inkluderer bundramme, stormliner og jordspyd, som er nødvendige til at gøre teltet stabilt, hvis du skal holde en fest i stormfuldt vejr.

  Antallet af mennesker der kan være i et partytelt afhænger naturligvis af størrelsen på teltet. Det vurderes dog, at de mindste telte kan rumme 18-24 mennesker. Større telte kan holde langt mere, og mange modeller kan rumme over 150 mennesker. Vær i øvrigt opmærksom på at opsætningstiden på et normalt telt vil være 2-3 timer for 2 mand.

  Der er en række forskellige dimensioner af teltet, som du kan leje. De mest normale partytelt størrelser er 5x8, 4x8, 4x6 og 6x8. De mindste telte er naturligvis de billigste festtelte, men selv et telt på 4x6 kan rumme 24 personer. Som en tommelfingerregel kan du ca. regne 1 km2 pr. person. Derfor vil et partytelt på 3x9 rumme 25-27 personer. Denne udregning afhænger dog også af, hvilke aktiviteter teltet skal bruges til såvel som din personlige præference. 

  Skal jeg købe eller leje?

  Som et alternativ til at leje, kan du også købe et partytelt. Der er mange udbydere i Danmark som Jysk, Harald Nyborg, Bauhaus og Jem og Fix. Det vil sige, at næsten alle byggemarkeder tilbyder køb af festtelte, men også butikker som Bilka har det i deres sortiment. Da konkurrencen er stor på markedet, er det muligt, der nogle gange kommer tilbud på billige partytelte.

  Nogle vælger også at købe i Tyskland. Der kan nogle gange være besparelser at hente, men de er typisk ikke markante. Derfor vil det antageligvis kun være en fordel for dig, hvis du bor i Sønderjylland. Leder du efter det aller billigste partytelt kan du også købe dem brugt. Der er dog en række risici ved at købe brugt. For eksempel har du ingen reklamationsret, så hvis der er noget galt med teltet, er der intet at gøre.

  Da det er de færreste, som holder flere sommerfester om året anbefaler vi at leje festtelte. Den primære årsag er, at du derved er sikker på at teltet er i den bedste tilstand, modsat hvis du har haft det liggende i garagen i et par år. Deruover har du større fleksibilitet, når du lejer, da du let og smertefrit kan bestille et større telt, hvis din fest bliver større end året før.

  Vi har lagt rigtig mange timers arbejde i denne guide for at klæde dig bedst muligt på til, når du skal ud og leje et telt. Vi mener, at denne guide er en stor hjælp, fordi markedet for teltudlejning i Danmark er ret uoverskueligt. De forskellige teltudlejnings-virsomheder er ikke kendte blandt de almene danskere, og derfor kan det virke enormt svært at vælge i mellem de forskellige. Og når man så først har valgt en virksomhed, så er der fortsat en masse spørgsmål. Hvilken type telt skal man vælge? Hvor stort skal det være? Osv osv.

  Derfor håber vi at denne guide har gjort dig klogere på dit valg af partytelt, og at du finder det helt rigtige telt til lige præcis din fest. Hvis du føler at du efter at have læst alt dette fortsat mangler svar på nogen spørgsmål, så er du mere end velkommen til at skrive til os på find@festli.dk, så vil vi hellere end gerne hjælpe dig.

  God fest!