Når arbejdspladsen skal afholde årets store julefrokost, er der mange ting man skal overveje. Både hvis man sidder med planlægningen af festen, eller hvis man bare skal med som gæst. Mange firmaer har for længst taget beslutningen om at afholde julefrokost hos en anerkendt arrangør, hvor der er styr på tingene. Men uanset om I holder årets julefest hos jer selv eller tager et andet sted hen, så er der visse ting, det er vigtigt at tage stilling til.

Nogle af de overvejelser der oftest bliver nævnt når folk skal planlægge julefrokost, og som vi betragter som de vigtigste til festen er:

Hvis I vælger at afholde julefrokosten hos en ekstern arrangør, så sørg for at være opmærksom på, at I vælger én der har styr på tingene. Undersøg markedet grundigt og giv eventuelt arrangøren et opkald. I telefonen er det nemmere at fornemme, om arrangøren har rent mel i posen.

Er det kun for medarbejdere eller er det også for ægtefæller/kærester?

Det er ikke nogen hemmelighed, at julefrokoster har et uheldigt ry i forhold til flirten, og decideret utroskab. Dette kan betyde uro på hjemmefronten hos medarbejderne, men også på arbejdspladsen. En måde at undgå dette på, kunne være at invitere ægtefæller og kærester til festen.

Fri bar eller ej?

Her på Festli.dks blog har vi en masse opskrifter på drinks, som I kan benytte, hvis I selv skal stå for baren. Men uanset om I holder julefrokost hos jer selv eller et andet sted, så skal I blive enige om, om hvorvidt I ønsker fri bar, og i hvilket omfang. Selvom fri bar kan være svær at styre for gæsterne til en julefrokost, så er det også en god gestus, som samtidig indikerer, at det går godt for firmaet.

Hvem står for maden?

På Festli.dks julefrokost infografik kan man se de vigtigste ting, som gæster går op i, til en julefrokost. Nr. 3 på listen med hele 39%, er maden.  Det er altså vigtigt, at maden er i top, uanset om I selv står for den eller I har andre til det. Hvis I vælger en ekstern arrangør, skal I selvfølgelig være opmærksom på hvem der leverer maden, og om der er rigeligt med mad på buffeten. Giv arrangøren et kald, og hør nærmere.

Hvem står for underholdningen?

Hvis I vælger at købe pladser til julefrokosten hos en ekstern arrangør, så ved I jo på forhånd, at der er styr på underholdningen. Hvilken type underholdning I ønsker, skal selvfølgelig også med i overvejelsen når I vælger arrangøren.

Hvis I vil afholde julefrokosten hos jer selv, så kan det være en rigtigt god idé at leje noget sjovt eventudstyr, som folk kan fornøje sig med i løbet af aftenen. Selvom man er med i festudvalget, kan det være rart ikke at skulle tænke på underholdningen i løbet af aftenen, og det virker mere gennemført med noget udstyr som har en wow-effekt.

Er du blot på udkig efter inspiration til festlige indslag, som vil være perfekte til din julefrokost, har vi også råd for dette. Vi har samlet en stor liste med festlige indslag til forskellige anledninger, og vi håber disse kan fungere som inspiration til at gøre din julefrokost en smule sjovere!