I 2016 indlemmer vi endnu et hold unge mennesker i de voksnes rækker, og både forældre, gæster og ikke mindst konfirmander glæder sig til den store dag. Konfirmanden a la 2016 er både kvalitetsbevidst og også en smule krævende, når det kommer til konfirmationsgaverne. Det stiller lidt ekstra krav til os gæster.

I dagens Danmark skal man være temmelig perifært tilknyttet familien, hvis man skal slippe af sted med den klassiske kuvert med et telegram og en hundred-las. Gør man sig lidt ekstra umage, er der til gengæld respekt fra både konfirmand og forældre. Her får du fem bud på konfirmationsgaver, som vil falde i smag hos både piger og drenge:

1: Segboards

Ingen så det rigtig komme, men pludselig var der segboards overalt. Den nye modedille hitter hos både drenge og piger i konfirmationsalderen, og er den perfekte gaveide til konfirmanden, der har det meste. Et segboard er egentlig et lille transportmiddel, der virker efter samme principper som den meget kendte Seqway. Den helt primære forskel er prisen, idet et seqboards kan erhverves for blot få tusinde kroner. Den funktionelle gadget kendes også under navne som for eksempel Airboard, Hoverboard og Swegway, men det er grundlæggende det samme. Sikkerhedsgodkendte segboards kan bl.a. købes hos Funboards.dk.

2: Foto-udstyr

Alle unge har i dag en smartphone med indbygget kamera, men billedkvaliteten er som regel ikke imponerende. Flere og flere får lyst til at prøve kræfter med den lidt mere målrettede fotokunst, og det behøver ikke koste alverden. Gode digitale spejlreflekskameraer kan fås til blot et par tusinde kroner. De unge vil som regel sætte pris på, at du holder dig til de mest gængse mærker som for eksempel Canon eller Nikon.

3: Tøj

Stil og mode er vigtigere for de unge end nogensinde, og der bruges rigtig mange penge på tøj. Det kan være svært at få plads i tøjbudgettet til de lækre mærkevarer, så de bløde pakker er efterhånden særdeles velsete på gavebordet. Spørg eventuelt lidt ind til favoritmærkerne hos forældrene, så du rammer rigtigt. Et udmærket og fuldt accepteret alternativ kan også være et gavekort til en tøjbutik, der passer til konfirmandens smag.

4: Apple-produkter

Det skader ikke at ”stikke en finger i jorden” på forhånd, men en meget stor procentdel af de unge elsker Apple-produkter, enten i form af en nyere iPhones eller iPads. Produkterne kan meget bekvemt bestilles over nettet, for man ved præcist, hvad man får. Både iPhones og iPads kan bestilles direkte hos Appel selv, hvor du kan få indgraveret konfirmandens navn i den elektroniske gadget. Du kan også vælge at bestille fra en specialiseret Apple-butik, eller via de fleste elektronik-kæder.

5: Fladskærms-tv

Stort set alle unge i konfirmationsalderen ønsker sig tv på værelset, hvis de da ikke allerede har et. De unge mennesker har nået en alder, hvor det ikke nødvendigvis er det ”fedeste” at sidde og se tv hele aftenen sammen med forældrene, og da særligt ikke, hvis der er kammerater på besøg. I dag koster fladskærms-tv ikke ret meget, og de færreste ungdomsværelser har behov for en 55 tommers skærm. Husk at sikre dig, at skærmen også kan tilsluttes spillekonsol og computer.