Når fastelavnsfejringerne nærmer sig, stiger forventningerne særligt hos børnene i takt med at dagene går. For der skal jo holdes fest og slås katten af tønden i institutionen eller skolen, i nærmiljøet derhjemme og måske endda også ved diverse fritidsaktiviteter. Og ikke nok med det, for der skal jo tigges og plages, når man sammen med vennerne skal rundt og true naboerne med ballade, hvis ikke man får en lille skilling eller noget slik til posen.

Fastelavn er en hjertenær tradition hos mange, og hvert eneste år bliver der brygget på ideer til fastelavnskostumer i mange danske familier, for fastelavn er en fest, hvor hele familien kan deltage. I kan sammen finde hver jeres udklædning, som jo kan være hvad som helst – bare man er glad for det, man vælger. I kan også prøve sammen at finde et tema, så I ankommer som én samlet flok.

Det kan eventuelt være som en familie i dyreverdenen, som politi og fanger, som familien Spiderman, et Disney univers eller hvad det nu kan være af ideer til fastelavnskostumer, I kan være sammen om at præsentere. Fastelavn er en kærkommen lejlighed til at få en fælles oplevelse sammen – og sammen med andre.

Vi har nedenfor forsøgt at samle et par af de mest populære udklædningsideer, som du kan lade dig inspirere af, hvad enten du leder efter kostume ideer til kvinder, mænd eller børn!

Fastelavnskostume ideer til kvinder

Fastelavnskostume ideer til mænd

Fastelavnskostumer til børn ideer

Ovenstående er blot et udpluk af nogle af de mest populære udklædninger til fastelavn. Vi anbefaler at gå på jagt her på siden, så du kan finde det helt rigtige kostume til dig eller dit barn. De nævnte eksempler er desuden ikke kun til fastelavn, men vil også være særdeles velegnet til for eksempel Halloween eller bare generelle udklædnings- og temafester.

Nogle af idéerne såsom tyroler kostumerne er måske lidt dyrere end andre. Til gengæld er kvaliteten på de lederhosen eller tyrolerkjoler tilsvarende god. Det vil sige, at du ikke behøver smide kostumet ud efter at have brugt det en enkelt aften. En yderligere bonus ved denne udklædning er, at der er et enormt stort udvalg af tilbehør til tyrolertemaet. Det betyder, at selvom du principielt har det samme kostume på til flere kostumefester, så vil folk tro, det er et nyt kostume, såfremt du skifter tilbehøret som for eksempel tyroler hatte eller tyroler parykker.

Hvis det er småt med pengene efter jultiden som altid er en dyr periode, så kan du overveje at købe dine fastelavnskostumer på afbetaling, hvilket fx Viabill tilbyder. Hermed undgår du at skulle betale hele beløbet nu, men kan sprede det ud over en længere periode. Alternativt kan du søge efter de af vores kostumer som er på tilbud eller udsalg, da der ofte er rigtig mange penge at spare her.