Når årets fastelavn nærmer sig, begynder snakken rundt om i de små hjem om, hvad man skal klæde sig ud i denne gang. Måske er børnenes gamle SpidermanNinja eller prinsessekostume er blevet for lille eller for kedeligt, og måske er de voksnes kostumer heller ikke, hvad de har været. Og hvis ikke nogle af de færdige kostumer siger dig eller børnene noget, ja så er der en helt anden mulighed, som slet ikke er så besværlig, som den måske lyder.

Er du kreativ, så lav selv fastelavnskostumer til børn og voksne

Du kan nemlig selv lave fastelavnskostumer til børn og voksne, og her er de vigtigste ingredienser egentlig bare den gode idé til et kostume, og så en sund kreativitet og tilstrækkelig med god fantasi, der skal føre idéen ud i livet.

Til gengæld får du med garanti et fastelavnskostume, som ingen anden ved festen møder op i. Du eller dit barn er unik i den sammenhæng, og det er faktisk også med de hjemmelavede fastelavnskostumer, at man modtager størst hæder og flest beundrende blikke fra andre børn og voksne. Du kan finde masser af inspiration til hjemmelavede kostumer her på siderne.

Lav selv kostume til voksne

Når du skal lave en lav selv udklædning til voksne, er det vigtigt at have en klar plan over, hvad du ønsker projektet skal ende med. Lav selv udklædningstøj er svært at lave så det bliver flot, så vi anbefaler, at man tager sig god tid til at planlægge og lave dit kostume. Formår du til gengæld at lave et flot kostume, er du garanteret at blive festens midtpunkt med dit unikke hjemmelavede kostume. Derudover vil et hjemmelavet kostume til halloween alt andet lige være billigere, end hvis du købte det i en butik. Det skal dog pointeres, at det kræver betragteligt mere tid at lave et kostume selv, så motivationen skal være mere end blot at spare penge.

Nogle bud på kreative og sjove lav selv udklædninger kunne være for eksempel et Indianer kostume eller et hjemmelavet sygeplejerske kostume. Et andet eksempel som helt sikkert vil falde i manges smag er det klassiske tyroler outfit. Det findes i forskellige udgaver til både kvinder og mænd, og er en sikker vinder, fordi temaet er så genkendeligt. Vi erkender, at det måske ikke er alle, som ligger inde med lederhosen og seler, men hvis du gør, er denne udklædning utrolig sjov og festlig.

Typisk for mange voksenudklædninger er at de tenderer til at vise mere hud end børnekostumer, så et indianer kostume til børn vil sandsynligvis være forskelligt fra et indianer kostume til voksne.

Lav selv kostume til børn

Et hjemmelavet kostume til børn er som udgangspunkt lettere end et lav selv kostume til voksne af den simple årsag, at børn typisk ser søde ud uanset hvad. Et gør-det-selv kostume til børn, og især de mindste, kunne for eksempel være et skildpaddekostume, hvor du "blot" skal lave skjoldet. Dette fungerer godt, hvis barnet endnu kun kravler, så man kan se skildpadden kravle rundt på jorden. Et andet eksempel kunne være et elg kostumeder er lavet af en brun hættetrøje med nogle fyldte handsker limet på begge sider af hovedet.

At lave dit eget kostume kan være en sjov måde at engagere dit barn i deres kostume i stedet for blot at udvælge det blandt mange. Det vil give barnet (og dig selv) et mere personligt forhold til jeres kostume, hvilket gør tiden før fastelavnsfesten mere hyggelig og spændende!

Vi håber denne korte guide har givet dig inspiration til at give dig i kast med dette større gør-det-selv projekt. Husk at du også kan købe dit kostume lige her, hvis du måske ikke har tid til at lave dit eget kostume i denne omgang! En yderligere bonus ved at købe et kostume er, at de er i bedre kvalitet end gør-det-selv kostumer. Det betyder, at du kan genbruge kostumet til den årlige Halloween fest senere på året!

Billigt alternativ til hjemmelavede kostumer

Hvis du ikke vil lave dit eget kostume, men samtidig ikke vil bruge flere hundrede kroner på fastelavnstøj til enten dig selv eller dit barn, så kan du tage et kig på Coupii.com for at se om der i øjeblikket er nogen rabatkoder du kan benytte til vores webshop. Dermed kan du spare lidt penge, og måske kan det faktisk ende med at blive lidt billigere end hvis du skulle købe alle materialerne til at lave et kostume selv.