Der er ikke noget så skønt som en rigtig spændende børnefødselsdag med små og store pirater og sørøver, der svinger med sværdet og synger pirat-fødselsdagssang for fødselaren og spiser og drikker sørøver-mad og -drikke. Kig med her og få gode ideer til en gysende farlig piratfest.

En piratfest er ikke bare for drenge. Mange piger elsker også den gysende spænding, når sørøverskatten er fundet, og kistens knirkende låg skal åbnes. Hvad er der mon i kisten …

Gratis fødselsdagskort

Det starter selvfølgelig med indbydelserne. Lav dem selv – f.eks. en tegnet sørøverkiste, et sort stykke pap med et dødningehoved på og hvid tekst eller måske en flaskepost – eller find én på nettet, og print den ud.

Teksten kunne være:

Ohøj der, Sarah.
Kaptajn Melanie inviterer dig til at komme ombord på hendes skude
på onsdag kl. 12.
Skuden er ankret op på Lærkevej 7.
Ingen landkrabber er velkomne – kun pirater! Så polér træbenet, og tag øjenklappen på, men lad dine kanoner blive på din skude.
Venlig hilsen kaptajnen.

Pirat-kostume

Fødselsdagsbarnet skal selvfølgelig have en rigtig flot pirat-udklædning på – med klap for øjet og manifik hovedbeklædning.

Billige krus af pap og paptallerkner

Til temafesten skal der naturligvis serveres mad og drikke. Det er en god idé med engangsservice til børnefødselsdage – det kan du finde et stort udvalg af i Zenias Verden. Ingen smadrede kopper/tallerkner og ingen opvask. Og så kan de tilpasses temaet. Vælg nogle med dødningehoveder, sørøverskibe, skattekort osv. på.

Pirat-fødselsdag

Der skal naturligvis også pyntes op med piratballoner, sort dug og guirlander med dødningehoveder på.

Piratkage

Og på fødselsdagskagen skal der selvfølgelig også være sort glasur og sørøvermotiver som pynt. Derudover kan du f.eks. servere en eller flere af disse:

  • Piratboller pyntet med glasur i så de ligner et pirathoved.
  • Bananer, hvorom du har bundet en halv serviet – diagonalt klippet – som et tørklæde og tegnet øjenklap, øje, næse og mund på med en sort tusch på skrællen. Bananerne skal vende ”stilken” opad.
  • Frugtspyd stukket ned i oasis, der er skåret i form som et skib og pyntet med et grillspyd med et sørøverflag på.
  • Muffins/cupcakes serveret i forme med piratmotiv eller pyntet med små piratflag.
  • Blodrød saft serveret i en bowle (stor skål) med jordbærskiver eller anden frugt flydende rundt.
  • Rom (æblejuice) serveret i gennemsigtige flasker.
  • Melon skåret ud som en piratskude og fyldt med alskens frugt.
  • Snitter med diverse pålæg skåret i trekanter og pyntet med piratflag.
  • Lakrids-is.

Ingen piratfest uden en skattejagt

Efter maden skal alle mand på dæk, så skattejagten kan begynde. Hvor svær den skal være, afhænger naturligvis af børnenes alder. Gem en skat, og giv børnene ledetråde, så de kan finde fra post til post og også gerne udfordringer. Det kan være at gå planken ud (ballancere på en planke/bjælke), at huske ting (kimsleg), binde knob eller lignende.

Og splitte mine bramsejl, glem ikke slikposerne med piratmotiv på og fyldt med guldmønter, piratos, guldkarameller og lignende, som børnene skal have, inden de skal ud på de syv have for at komme hjem i køjen. For så kommer du med garanti til at gå planken ud med bind for øjnene og hænderne på ryggen. Mens sultne hajer slikker sig forventningsfuldt om munden.