Prisgaranti på alle varer
Danmarks bedste udvalg
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Fastelavnstøj og Fastelavnskostumer

Sorter faldende

1 til 20 af 223

Sorter faldende

1 til 20 af 223


”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade”. Den sang kender hvert et barn og voksen, der er opvokset i Danmark. Fastelavsfesten er en af de mest sejlivede traditioner, vi har herhjemme overhovedet. Og det giver sig blandt andet udtryk i, at børnene allerede fra de er helt små, kender de udmærket skikken ved fastelavn, hvor man trækker i fastelavnskostume for at rasle med bøssen hos naboer og få en skilling, noget slik eller en bolle eller to hos naboerne, spise fastelavnsboller hjemme hos mor og far, piske med fastelavnsris og selvfølgelig slå katten af tønden sammen med alle de andre børn i skolen eller i nabolaget.

Fastelavnstøj til både voksne og børn

Inden du slår katten af tønden er der én vigtig ting, der skal på plads først. Du skal nemlig klædes ud i fastelavnstøj! På Festli.dk finder du et så sort udvalg af fastelavnskostumer, at du måske skal lede et stykke tid, inden du kan bestemme dig for kostumet. En af de fede ting ved fastelavnskostumer er jo, at der er absolut ingen begrænsninger for, hvad du kan klædes ud som – der findes ingen regler eller temaer, du skal vælge inden for. Der er med andre ord frit valg på alle hylder til babyer, børn og voksne.

Pigerne og drengene har vidt forskellige opfattelser af, hvad der er det helt rigtige fastelavnstøj for dem. Dine børn vil falde pladask for vores udvalg af kostumer hos Festli.dk: Her finder I sammen smukke prinsesser, seje cowboys, vilde indianertøser og superhelte på vigtige missioner. Du finder alt, hvad du drømmer om at være til fastelavn i flere år fremover.

Fastelavn var en kristen fest – uden fastelavnskostumer

Vidst du, at fastelavn begyndte som en religiøs fest helt tilbage i Middelalderen? Det var nemlig aftenen inden fasten, hvor man skulle faste – altså spise minimalt som grovbrød, fisk og grød – i 40 dage. Det krævede naturligvis en ordentlig fest, inden fasten gik i gang, og den fest blev kaldt ’aftenen inden fasten’ – siden bare til fastelavn.

Festen handlede dengang om at fylde sig med masser af go mad inden fasten indtraf, og så var der fest med dans og måske en snaps eller to. Traditionen med at slå katten af tønden blev en tradition, der kommer fra gammel overtro. En by eller egn på landet kunne slippe fri for sygdommen pestens plager, hvis man ofrede en sort kat. Derfor var der i mange år en levende kat i tønden, når der blev slået til den med battet. Sådan er det jo heldigvis ikke længere, hvor tønden i stedet er fyldt med slik og karameller til deling mellem alle børnene.

Årsagen til at vi klæder os ud til fastelavn er også en meget gammel tradition. Dengang red karlene på gårdene på landet rundt til andre gårde og kroer i flok, hvor de fik masser af god mad og brændevin, inden fasten gik i gang. Det er herfra, at skikken med at klæde sig ud til fastelavn stammer fra. Sammen med jul, påske og sankthans er fastelavn stadig en af de mest traditionstunge skikke, vi har i Danmark.

Fastelavn udklædning – bevar en af de stærkeste traditioner, vi har

Skikke og traditioner er vigtige ingredienser i et samfund, der hænger sammen ikke mindst ved hjælp af fælles kultur og et værdisæt, der er formet samme sted. Fastelavn er en af de stærkeste kulturbærere, vi har her i Danmark, så det er vigtigt at videreføre traditionerne til sine børn for de næste mange generationer og frem. Udklædning i det årlige fastelavnskostume er en af de traditioner, mange gerne vil holde fast ved. Det er noget helt særligt for børn at få lov at klæde sig ud og være en anden til fastelavn. Du husker måske selv magien fra dengang, du selv som barn trak dit første fastelavnstøj på. Den spænding og stolthed var og er en unik følelse, som de færreste nogensinde glemmer.

Når du handler dit barns første fastelavnskostume hos Festli.dk vil vi gerne være med til at gøre dagen til noget helt særligt for jeres familie, for vi ved, hvad det betyder for jeres børn. Tøv derfor ikke med at stille os spørgsmål, hvis I ønsker yderligere uddybninger i forhold til vores kostumer og kundeservice. Vi er her for din og jeres skyld. Og når du går herfra mangler du forhåbentlig ikke idéer til din fastelavnsudklædning - og du behøver altså ikke at lave det selv.

Baby udklædning – det fås ikke mere bedårende end det

’Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade’. Alle børn i Danmark vokser op med denne sang som en af de allermest kendte og elskede, og det sker i en meget tidlig alder, for fastelavn er en af de mest sejlivede traditioner herhjemme, og den bliver givet videre til de næste generationer allerede i babyalderen. Derfor er der også sket en stigende efterspørgsel på fastelavnskostumer til babyer i de senere år.

Det er de nuttede og søde kostumer, der er langt de mest populære, og det er der jo ikke noget at sige til, når man ser de helt fantastiske babykostumer, man kan klæde sit barn ud i til den første fastelavn. Kostumer som dyr er evigt populære, for det er næsten ikke til at fatte, hvor søde barnet ser ud som babytiger, abekat eller en lille humlebi. Derudover er de mere kendte karakterer fra superhelte film og figurer, som børnene kender fra tv i en meget ung alder også efterspurgte. Det er klart, at det først og fremmest er forældrenes lyst til at udforske fastelavnskostumer, men glæden er en fælles oplevelse.

Børnene lever og ånder for en fastelavnsfest med kostumet, de elsker at tage på

Fastelavn er årets fest for de fleste børn, for det er noget helt specielt at klæde sig ud og komme til fest med saft og fastelavnsboller, foruden selvfølgelig at slå katten af tønden og forhåbentlig blive kronet som konge eller dronning. Derudover er der jo alle besøgene i nabolaget, hvor naboerne skal aftvinges slik eller penge til gengæld for en sang – for ellers vanker der ballade.

Fastelavnskostumer til børn er måske det vigtigste at alle de traditioner, og der er heldigvis masser at vælge imellem, for det er meget forskelligt, hvad barnet har lyst til at klæde sig ud som. Alt efter alder og køn er dyr altid populære valg – katte, hunde, tigre, bjørne. Der er også de populære figurer fra film og tv som Spiderman, prinsesserne fra utallige Disneyfilm og børnene fra Harry Potter bøgerne. Der er også hekse, politi og tyveknægte på spil, for der er ligeså mange meninger om den bedste udklædning, som der er fastelavnsboller i børnehaven.

Sæt jer sammen ned og se på udvalget af fastelavnskostumer til børn og lad barnets fantasi og ønsker blive opfyldt. Hvis I ønsker at prøve at lave jeres fastelavnskostumer selv, så tag et kig på DR's artikel om emnet.

Der er ingen grænser for mulighederne til voksne

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have… Sådan lyder den ældgamle fastelavssang, som mange af os har sunget i de unge år. Men fastelavn er ikke kun en fest for børn. Der er masser af voksne, der holder af at fejre fastelavnen, som den gamle nordeuropæiske tradition, den er – med fest og farver, god mad og drikke i godt vennelag.

Når man tænker i fastelavnskostumer til voksne, så er det i virkeligheden et udvalg uden grænser. Det betyder, at der ikke hører særlige udklædningstraditioner til fastelavn, så der er frit skud i bøssen i forhold til dit valg af kostume. Alt er tilladt, og det er op til din egen fantasi at finde ud af, hvem du skal være. Her på siden finder du god inspiration til fastelavnskostumer til voksne inden for alle de populære genrer som de sjove, de seje og de søde kostumer.

Har du lyst til at leve i et særligt årti for en aften, som en superhelt, filmhelt eller som en mand eller kvinde i uniform, skal du selv finde ud af. Og er I et par eller måske en hel familie sammen, kunne endda give en ekstra oplevelse for alle.

Når man er barn i Danmark, vokser man op med en stribe vigtige traditioner, som man kommer til at elske fra første færd. En af de traditioner er fastelavn, som for mange markerer overgangen mellem vinteren og foråret. For når der er fastelavn er der fest med slik og sodavand, og så skal der selvfølgelig også slås katten af tønden.

Men det allervigtigste for del fleste børn er alligevel, at man jo skal have fastelavnstøj på og klædes ud i festlige og farverige kostumer. For mange børn er det desuden en populær tradition at besøge nabolaget og i flok synge ’Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have’ iført udklædningen. Det har de nemlig lært kan kaste både slik og mønter af sig, og hvem kan sige sig fri for at ønske sig det ind imellem.

Hvert år oplever mange voksne forældre forventningens glæde, når sønnike eller datter skal bestemme sig for, hvilket fastelavnstøj, de gerne vil vise sig i. Der er mode i fastelavnstøj ligesom i alle andre slags kostumer og udklædninger. Det som var in og hot for få år siden er blevet afløst af nyere figurer, som børnene især lærer at kende fra biograffilm, tv og spilverdenen. I øjeblikket er Disney figurerne fra Frozen, Biler, Teenage Mutant Ninja Turtles og så videre meget populære, ligesom forskellige udklædninger i Harry Potter-stil også er i høj kurs hos de yngste fastelavnsgæster. Og det er vigtigt at vi voksne ved hvad vores børn vil have - eller endnu bedre: at vi spørger dem. For det vigtigste er trods alt, at de føler sig tilpasse i udklædningen.

Udklædning for alle

Men der er jo mange flere muligheder, og visse kostumer går aldrig af mode, selvom det har mange år og flere generationer på bagen. En af de bedste ting ved fastelavn og udklædningen er, at der slet ingen begrænsninger er for, hvad man kan klæde sig ud som – der findes ingen faste regler eller særlige temaer, man skal vælge inden for. Der er simpelthen frit valg på alle hylder til både børn og til de voksne, der er modige nok til at følge de små afsted til festen i deres eget kostume. Husk også at der skal pyntes flot op til fastelavn, når der skal holdes en rigtig fest.

Piger og drenge har vidt forskellige meninger om, hvad der er det fedeste fastelavnstøj for dem. Det kan være både sjovt, sejt, uhyggeligt eller sødt, så der er rigeligt at vælge imellem uanset hvad barnet har af ønsker og drømme: Smukke prinsesser, seje superhelte, soldater, rå cowboys og vilde indianertøser med fjer i hårpragten. Alt er muligt, og det er netop derfor, at fastelavn er en så skøn tid for familiens yngste medlemmer.

Det er en speciel ting for børn at få lov at klæde sig ud og være en helt anden, når det er fastelavnstid hjemme på vejen, i institutionen eller i skolen. Du husker det nok selv fra dengang, du selv stod i dit første kostume - magien glemmer man nemlig ikke sådan lige, selvom man for længst er blevet voksen. Den spænding og stolthed var og er stadig en særlig følelse, som de færreste nogensinde ønsker at glemme eller overse. Her på siderne finder du masser af inspiration til årets fastelavnstøj, som måske endda kan skabe glæde i de kommende år også, og det er helt sikkert noget børnene også vil huske når de bliver voksne.