Prisgaranti på alle varer
Danmarks bedste udvalg
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Julekostumer og udklædningstøj

Sorter faldende

1 til 20 af 81

Sorter faldende

1 til 20 af 81


Det er med julen, som det er med alle andre, vigtige årstider og begivenheder i løbet af året. Vi fejrer højtiderne med fuld skrue, og det skal være så hyggeligt og minderigt som overhovedet muligt. Men julen er jo noget helt specielt – spørg bare familiens yngste medlemmer, der ser frem til højtiden med en spænding, som voksne med glæde husker tilbage på, de selv husker og mindes med andægtighed og uovertruffen fornøjelse, og som man aldrig glemmer følelsen af.

Alle traditioner har sine faste og næsten rituelle indslag, og det gælder naturligvis ikke mindst julen i Danmark. Det kan være forskelligt fra familie til familie og fra individ til individ. Flæskesteg, ris a la mande, kirkegang, gaver, juletræ, julekalendere, pyntning af boligen og så videre. Vi har alle hver især vores opfattelse af, hvordan julen skal spænde af for at blive en helt rigtig jul.

Traditionerne i Danmark gør, at det i juletiden er tilladt eller endda mange gange forventet, man kommer til de utallige julekomsammener iført et julekostume af den ene eller anden art. Det lyder måske kompliceret, men det behøver det nu ikke være, for et par træsko, en sjov nissehue eller et gevir på hovedet kan sagtens være fyldestgørende og skabe den forventede stemning. For traditioner har altid været under forandring, selvom man kan have svært ved at tro det.

De senere årtier især har blandt andet bragt en ny tradition med sig, der er kommet for at blive. Julekostumer er blevet et hit mange steder – lige fra vuggestuen til børnehaven, i skolen og op til uddannelse og endda på mange arbejdspladser, hvor kollegerne kappes om at være hinandens nisse i kostumer og med hemmelige nissegaver på spil.

Jul er for børn og voksne, mænd og kvinder

På trods af alle traditionerne er der sagtens plads til personlig udfoldelse, og du kan i princippet udvikle dit eget julekostume, som i og for sig slet ikke behøver at være selve julemanden. Et julekostume kan være mange ting – en nisse med hue, en Rudolf med den røde tud, sød nissepige eller hyggelige nissebørn og bedsteforældre, der alle gør sit for at også denne jul bliver en glædelig en at mindes. Og selvom julen er en dyr tid, så er det altså også den vigtigste tid på året.

Hvordan din julemand eller julekarakter skal agere, sige og opføre sig er helt op til dig. Husk, at det er den karakter og det du gør, der vil følge med børnene i mange år fremover som kærlige minder fra dengang.

Julekostumer til alle

Julen er hjerternes tid, og det er samtidig ubetinget den mest travle tid på året, for der skal klippes og klistres, hygges, pyntes og så skal der jo festes med både familie, venner og kolleger på job og uddannelse. Kort sagt findes der ingen anden højtid eller årstid, hvor der sker så meget, på så kort tid nemlig i løbet af den halve november og hele december måned.

Julefrokoster og andre lignende arrangementer er faste traditioner, som betyder meget for langt de fleste danskere. I dag er det ovenikøbet blevet helt almindeligt, at julefesten eller frokosten foregår med festlige kostumer på – også kvinderne. Julekostumer til kvinder er i den sammenhæng efterhånden blevet mere end bare at tage en sød nissehue og en rød nederdel på.

Der er nemlig masser af muligheder med julekostumer til kvinder, der kan finde et passende kostume uanset, hvilken alder eller størrelse, man har. Der findes søde kostumer, sexede kostumer, festlige kostumer som julepige, juletræ, juletræspynt og så videre.

Det handler for dig om at finde det rette julekostume, som du føler dig til rette i både denne jul og de kommende.