Prisgaranti på alle varer
Danmarks bedste udvalg
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Konfirmation


    Overgangen fra at være barn til at blive voksen er en vigtig markering i Danmark, nemlig konfirmationen og alle de traditioner, der hører sig dertil. Danmark er et af de få lande i Eurpoa, hvor konfirmationen fejres med en stor fest for familien, og hvor der gives så store og dyre gaver, som kotymen er herhjemme. Konfirmation fejres efter traditioner, der går flere hundrede år tilbage, og den mindeværdige forårsdag begynder i kirken, hvor man ved en ceremoni, nu overfor Gud erklærer, at man også som voksen vil leve som troende kristen.

    Men for de fleste konfirmander er det alligevel den efterfølgende fest sammen med familien, der står stærkest i erindringen efterfølgende. Her fejres man med sange, god mad og taler, alt sammen pakket ind i festpyntede omgivelser enten i hjemmet eller i lejede festlokaler. Konfirmanderne husker måske allermest det betydelige pengebeløb, som de får i gave. I dag er det nemlig oftest gaver i form af penge, som familien bringer med mindre man da på forhånd har gjort opmærksom på andet.

    Dagen efter konfirmationen skal den fejres med vennerne og klassekammeraterne på den såkaldte blå mandag. Det er her, man brænder nogle af de penge af, man fik i konfirmationsgave. Dagen udvikler sig til mange til endnu en fest, hvor man nyder dagen sammen i byen, i forlystelsesparker, tivolier, koncerter eller hvor det nu er, man går hen, alt efter hvor man bor. Konfirmationen er en fest for ungdommen og for de voksne år, der for alvor begynder fra denne dag.

    En konfirmationsfest er en stor fest at arrangere, og der skal købes en del ting ind til begivenheden. Alene til hjemme skal der indkøbes pynt, bordpynt, bordkort og meget andet.