Prisgaranti på alle varer
Danmarks bedste udvalg
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Matros / Sailor / Kaptajn / Sømands kostumer og udklædningstøj

Sorter faldende

1 til 20 af 35

Sorter faldende

1 til 20 af 35


For rigtige matroser er det ikke en fest at være mønstret på skibene på verdenshavene. Det er hårdt arbejde fra morgen til aften, og der er kun få friheder at tage sig, når skibet en sjælden gang imellem ligger til kaj i havnebyer over hele verden. Men den virkelighed behøver du ikke at følge til punkt og prikke, når du ankommer til fest i et matros kostume til din næste udklædningsfest.

Tag med matrosen i sikker havn

Både mænd og kvinder kan passe i det rette matrostøj, og det er ingen hemmelighed, at kostumerne i dag mere bærer præg af det fornøjelige liv i havnene end på søen med det hårde arbejde. Begge kostumer kan være i en fri fortolkning og med det menes udfordrende og sexet – noget, der jo vækker en vis opsigt til en temafest eller karneval i enhver havn.

Matros kostumer er domineret af den blå farve med hvide striber, som det sig hør og bør med uniformer skabt til havet. Det vigtigste er dog den karakteristiske, runde og hvide matroshue, der sidder ligeså godt på manden som på kvinden.  Matrosen er en festlig person, der hellere end gerne tager en svingom med hvem som helst, der stiger med ombord.

’Alle sømænd er glade for piger, men min skat, du kan stole på mig…’ Sådan lyder en ældre sang om sømænd, der altid har tiltrukket sig opmærksomhed fra os landkrabber, der misundeligt ser til, når skibene lægger fra kaj og sejler ud på de store oceaner og kommer til spændende og eksotiske områder og havne i verden. Nå ja, vi ved jo godt, at det ikke er nogen dans på verdenshavene at arbejde som sømand, for det er hårdt arbejde, og så savner man jo sine kære, mens man er væk.

Men derfor har man vel drømme alligevel. Og det kan man sagtens gøre til en udklædningsfest, hvor du kan vælge sømands kostumet som din billet til de søde drømme. Sømandens eller sø-kvindens farve er først og fremmest hvid med blå afstikkere, og det er helt afgørende at man husker at få sømandshuen på hovedet, for at fundende dragten. Både kvinder og mænd, drenge og piger kan vælge sømands kostumet, for ude på søen er der ingen forskel på kønnene alligevel for alle er ens på den arbejdsplads. Er du til den mere simple del af sømands udklædningen er en enkel sømandstrøje også tilstrækkeligt med udstyr at vælge, men så gør du det i det mindste klogt i at finde en sømandshue, en pibe og en midlertidig tatovering med et anker på armen for at fuldende billedet af sømanden på orlov.

En rigtig sailor har en kæreste i enhver havn i verden. Nogenlunde sådan lyder en gammel sang, og sådan er den gængse opfattelse af den klassiske matros, der, når han kommer i havn efter lang tid på søen, kan være både særdeles tørstig og opsøgende efter et godt selskab. Men nu om dage er der ligesom i alle andre af tilværelsens forhold kommet ligestilling, så hvis du skal vælge sailor kostumer til kostumefesten eller fastelavn, så kan du finde både kvinde- og mandekostumer.

Drenge og voksne mænd elsker sailor udklædning

Og hvor det engang var mest mænd, der ankom til festen i sailor kostume, så er de faktisk blevet overhalet af kvinderne, der i stadig større grad elsker de friske farver og det lette antræk, som sailor kostumet er lavet i.

Når man er sailor er man naturligvis klædt i de kendte farver, som bruges til søs. Det er først og fremmest blå og hvid, der præger tøjet, men både sort og rødt kan sagtens indgå på den ene eller anden måde. Det er vigtigt med sailor kostumet, at man har matroshatten med også – ja den er faktisk helt afgørende for den effekt, kostumet har over for de andre gæster. Hvis du er på udkig efter en fed uniform, så bør du også overveje at klæde dig ud som militær eller army, eller alternativt politi eller FBI agent.