Prisgaranti på alle varer
Danmarks bedste udvalg
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Studentergilde / Studenterfest


    Det kan godt være, at konfirmationen er den mærkedag, hvor børnene træder ind i de voksnes rækker i forhold til den kristne tro. Men når vi skal være helt ærlige, så er det jo ikke den dag, hvor man for alvor bliver opfattet som et voksent menneske. Det er der derimod flere chancer for, når man bliver færdig på gymnasiet eller erhvervsuddannelsen, og står foran at arrangere studenterfest for de unge, nyslåede studenter.

    De fleste gymnasier og erhvervsskoler har faste traditioner i forhold til at uddele diplomer og dermed starte en lang dag for de unge mennesker, der som oftest står foran en lang fest for hele aftenen og natten med. Ifølge traditionen besøger de studerende alle de medstuderendes hjem, hvor mor og far ved hvert sted inviterer indenfor til studentergilde i et pyntet hjem med konfetti, snacks, drikkevarer, musik og fællessang. En studenterfest er ofte klædt med pynt i forårets farver – grøn, gul og i det hele taget lyst og friskt.

    Det er en god ide at pynte borde og lokale med eksempelvis grene og blade, og så købe servietter, bordløbere, duge i matchende farver. Der er i øvrigt ingen grund til at overpynte lokalet eller terrassen, forde unge mennesker er snart videre til næste besøg under den langvarige studenterfest. Dog er der familier, der arrangerer egentlig studentergilde for den nykårede, hvor venner og familie inviteres. Ved den lejlighed varer festen naturligvis længere tid i privaten, og så er der til gengæld mange gode grunde til at gøre noget ekstra ud af pynteriet for at gøre begivenheden til noget helt særligt.

    Efter studentergilderne venter måske universitetet, og uanset om dette er KU, AU, AAU, DTU eller en af de andre, så går de unge en spændende fremtid i møde. Men inden da skal studentertiden altså lige fejres.