Prisgaranti på alle varer
Danmarks bedste udvalg
Fragt 29 DKK (gratis v. 350 DKK)
0item(s)

Din kurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Fri fragt? Køb for 500 DKK mere!

Tyrolertøj og Oktoberfest kostumer

Sorter faldende

1 til 20 af 96

Sorter faldende

1 til 20 af 96


Da den danske sanger Johnny Reimar i 1970’erne sang om tyrolerfest i et dansk villakvarter, var han samtidig med til at åbne danskernes øjne for en traditionel sydtysk specialitet, som især i de seneste år har fået en renæssance her i landet også blandt de helt unge, der aldrig har hørt om Johnny Reimar eller hans sange for den sags skyld. Dengang som nu handlede tyrolersangene og festerne om det samme: Det handlede om fest med streg under FEST! Det er unikt, festligt og farverigt i alle ordets vidt forgrenede betydninger!

Når du er inviteret til party på tyroler manér, så er det næsten per automatik en kostumefest. Præcis ligesom ved de store fester i Bayern – og i hele Tyskland og Østrig for den sags skyld – så tager mændene gerne sine lederhosen ud af skabet sammen med de lange sokker og den ternede skjorte - lederhosen er uundværlige når du som mand skal klædes ud til tyroler-festen. Til det originale tyrolertøj hører også gerne en ofte grøn hat i filt – gerne med en påfuglefjer eller lignende stikkende højt op fra tyrolerhatten.

Tyroler udklædning er for kvinder og mænd, børn og voksne

Kvinderne klæder sig ud i deres tyroler kostume i nederdele, strømpeholdere og en tætsiddende hvid eller ternet skjorte på med en dyb nedskæring. Brysterne bliver fremhævet meget tydeligt, og det gælder næsten for alle kvinder, for ved en tyrolerfest er det helt okay både at være slank og trænet og at være lidt større end gennemsnitsvægten – bare frem med attributterne og fest med – alle er velkomne og velsete. Børnene klæder sig ud som de voksne, dvs. drengene leger rundt i lederhosen har pigerne det klassiske tyroler outfit på.

Derudover hører et vigtigt tilbehør med, og det er de store ølglas fyldt til randen med bayersk øl, og dem kan både kvinder og mænd drikke af i deres tyrolertøj, fuldstændig som det sker hvert år til verdens største tyrolerfest: Den årlige Oktoberfest i München, hvor de lokale og turister skåler og skråler med tunge literglas i akkompagnement til tyrolermusikken med tube, trompeter og andre blæseinstrumenter. Så er der virkelig dømt fest, og når det gælder livsglæde og stemning så fås disse ølfester i tyrolerteltet simpelthen ikke bedre!

Festen med tyrolertøj begynder midt i Alperne

Når du nu står foran en tyrolerfest i fuld ornat, så er det måske en meget god ide at få lidt at vide om, hvor Tyrol ligger, og hvad det består af. Mange tror, at Tyrol ligger i Tyskland, men det gør det faktisk ikke. Tyrol er en af Østrigs ni delstater, hvor den med Alperne er den mest bjergrige i landet. Delstatens største by er Innsbruck, og staten har grænser til Tyskland (Bayern), Schweiz og Italien. Tyrol består af to geografisk adskilte områder, Nord-Tyrol og Øst-Tyrol. Sydtyrol er derimod en del af det nordlige Italien. Og det er jo nok især Alperne, man tænker på, når man trækker sine lederhosen på og finder tubaen frem.

Man kan selvfølgelig også tage tyrolertøj på til andre typer fester med udklædning som dress code. Et kostume i tyroler stil er altid et hit blandt de andre gæster ved en hvilket som helst fest, hvor I er blevet bedt om at møde op i et kostume, og tyrolertøj er velvalgt til både voksne og børn. Du skal selvfølgelig være klar til at være midtpunkt på mange måder, for med et tyroler kostume signalerer du livsglæde, fest og fornøjelig stil, som meget nemt smitter alle andre!

Der er særligt én bestemt, årlig fest i Europa, der hver gang trækker gæster, medier og turister til i tusindvis. Intet slår Oktoberfesten i München i det sydlige Tyskland, når det gælder størrelse, forbruget og antallet af øl, alkohol promiller og festklædte deltagere! Oktoberfest er en enorm folkefest, og det er ikke mindst takket være den, at udklædninger og kostumer til fester overalt på Jorden er blevet populære igen for i München har du det hele – og lidt til!

Oktoberfesten blev holdet den første gang tilbage i 1810 på Theresienwiese i München. Årsagen var et bryllup mellem en kronprins og en kommende prinsesse den 12. oktober 1810. Den blev et tilløbsstykke fra begyndelsen, for at fejre brylluppet for den almindelige borger blev der arrangeret et hestevæddeløb ved Münchens bymur, og da det blev en stor succes, blev det bestemt, at løbet skulle vende tilbage hvert år samme sted og på omkring samme tid. Og så var det, vi kender som Oktoberfesten i dag, grundlagt.

Derfor havde den store fest i oktober i de første år en sportslig karakter, der blev fejret som var det de Olympiske Lege. Senere i 1800-tallet begyndte Oktoberfesten dog at ændre sig mere til det, vi kender den for i dag. Den blev først og fremmest forlænget til at begynde i september, og med årene stødte flere og flere gæster til, og de begyndte at komme så langt fra til begivenheden. Siden dengang er Oktoberfesten vokset og vokset, og populariteten og størrelsen kan i dag aflæses på et besøgstal på mere end – og hold nu fast – seks millioner mennesker.

Oktoberfest kostumer er for alle

Når man siger Oktoberfest siger man også klassiske bayerske kostumer, der minder meget om tyrolertøj i Alperne - ofte ser man også Heidi kostumerne. Men der er jo ikke kun ét rigtigt kostume til Oktoberfesten. I stedet kan du sætte dit eget kostume sammen alt efter din opfattelse af den rigtige udklædning. Men lad os se på et standard kostume, som du selvfølgelig også finder på Festli.dk.

Mændene først: Fodtøjet skal helst være støvler i læder eller lignende, og de skal gå op over anklerne. Her kan du vælge at lade snørebåndene være ubundet i toppen, så støvlerne bukker lidt ud til siderne. Sokkerne er vigtige i et Oktoberfest kostume. De skal helst være hvide eller grå, og de skal trækkes helt op til under knæene, som du sikkert har set det på tv.

Er du optaget af virkelig at gå hele vejen, skal du købe en sæt lederhosen i sort eller grøn, der når ned til over knæene. Selerne skal strammes godt op, så du har dine hoser trukket så langt op, de kan komme. Skjorten er oftest hvid eller rød og hvid ternet – men her kan du vælge at tage enhver farve på, som matcher til dit øvrige udstyr. Ligesom sokkerne er hatten noget af det, der gør kostumet til noget særligt. Find en grøn, rød eller brun hat i filt eller læder – gerne med en mere eller mindre spids top – og så er din forvandling i tyrolertøj en realitet.

Kvinders tøj til Oktoberfest er frækt - det er mænds ikke

Kvinderne skal også klædes ud til Oktoberfest, og det er jo mindst ligeså vigtigt. Hvor mange måske synes, at mændenes kostume er lidt ovre i den fjollede afdeling, så er kvindernes udklædning ofte i den sexede og frække afdeling, og der er mange muligheder i forhold til at sætte sit eget, personlige præg. Men du skal finde en gerne kort nederdel gerne med blonder. Hvis nederdelen er en dragt, der dækker overkroppen, så sørg for, at den har en forholdsvis dyb udskæring foran, men også gerne bagved.

Du må gerne vise dine former til Oktoberfest, og her gælder der ikke nogen regel om et urealistisk kvindeligt ideal billede, for alle former er gode former til disse fester. Du kan så enten bære lange, hvide strømper langt op ad benene, eller du kan tage selvsiddende strømpebukser på. Kvinderne kan desuden vælge at bære en hat som mændene, og hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af karakteren, så er det bare med at komme i gang med at flette hår, så fletningerne sidder flot ned over overkroppen. Find det hele og meget mere på Festli.dk.

Husk nu endelig at tilføje både herre- og damekostumet store ølkrus og glas, der jo er passende til den traditionelt ølglade fest. Og husk også, at du kan opleve Oktoberfest-stemningen i Danmark.

Oktoberfest er festligt og folkeligt. Det er vigtigt at understrege, at man ikke behøver at opfylde formalia og etikette. Oktoberfest er startskuddet til en uforglemmelig aften med sjove kostumer, der næsten per automatik sætter tonen for fri udfoldelse inden for fællessang, klirrende ølglas, hornmusik og høj latter.

Tag en tur til verdens mest berømte ølfest iført et Oktoberfest kostume

Der findes traditioner og fester rundt omkring i verden, der er så berømte, at folk rejser tusindvis af kilometer for mindst én gang at prøve den virkelige ting. Karneval i Rio er en af de ting, og en anden er Oktoberfesten i München i Sydtyskland, der har øl, øl og atter øl på programmet en gang om året.

For selvom konceptet lyder simpelt, så har Oktoberfesten sin helt egen tradition, når det gælder udklædning. Og det har festfolket herhjemme også fundet ud af, for der er masser af god spas i Oktoberfest tøj. Mænd og kvinder har hvert sin 'uniform' til festen, og for mændenes vedkommende handler det først og fremmest om de berømte lederhosen og hat med påfuglefjer, vi kender fra Tyrol området i Alperne.

Kvinderne er i den grad også med på banen til Oktoberfesten, og kostumet er vidt berømmet for de nedringede skjorter, korte nederdele, lange strømpebukser og de uforlignelige fletninger, der til sammen udstråler både det uskyldsrene og det frække og sexede. Hvis du inviterer til Oktoberfest kostumeparty i privaten, så glem ikke de store ølglas og den fornøjelige tubamusik i stereoen – eller endnu bedre: Med et rigtigt messingorkester.

Vi kan se det år efter år på tv eller på videoer, når årets ølfest sættes i gang i det sydlige Tyskland - især i Tyrol – nemlig bierfest med tilhørende festlige udklædninger, store ølglas og den altid tilhørende messingblæser musik. En bierfest er en kæmpestor, folkelig tradition på de kanter, men det er efterhånden også blevet helt normalt andre steder også i Danmark at invitere venner med til bierfest derhjemme med alt, der hører til.

Både kvinder og mænd kan finde sig et passende bierfest kostume til den lejlighed. For kvinderne gælder det om at vise lidt mere kavalergang end sædvanligt, og det gør man i en hvid skjorte, der gerne må være nedringet ligeså langt, som man selv ønsker det. Håret må gerne være sat op i fletninger eller knuder, så det ikke falder ned i ølglassene. Mændene bærer også skjorte, og den skal helst flankeres af de berømte lederhosen med tilhørende seler og grøn hat med eller uden fjer. Et bierfest kostume lægger med andre ord op til en god omgang spas, fællessang, skålen og skrålen, og det handler for alle om at bryde formaliteterne og lade glæden og umiddelbarheden vinde over det stivnede og formelle. Ved en bierfest er det tilladt at slippe formaliteterne og bare være glad i låget, drikke så det drypper fra hagen og bare lade sig føre med. Måske er det netop derfor, at bierfest kostumerne er i så høj kurs år efter år.

Oktoberfest er sjovest i Tyskland

Der findes få fester i verden med så megen gang i den på alle fronter som tyroler festen, der nok mest er kendt i det sydlige Tyskland, men som også kan foregå andre steder. Tyroler fest er ensbetydende med øl i store glas, lederhosen, tubamusik og smukke kvinde i sexede og nedringede tyrolerkostumer, og det er den blanding af festlige tiltag, der har fået tyrolertemaet til at brede sig til mange andre steder i verden, der holder af den løsslupne stemning, langt væk fra det kedelige, regelrette og forudsigelige fest og etikette.

Tyrolertøj til kvinder har et par grundregler, der helst skal overholdes for at opfylde forventningerne til en rigtig tyroler klædt kvinde: Skjorten skal helst være nedringet foran og måske bagved, ligesom nederdelen er kort og gerne med hvide strømpebukser inden under. Har du langt hår er det desuden prisværdigt, hvis du laver lange fletninger, der matcher godt med et stort, ægte smil på læberne.

Det vigtigste ved en tyrolerfest er den umiddelbare glæde og løsslupne stemning. Den anden gode ting er, at det intet betyder, hvordan du ser ud til daglig for alle er velkomne – store, små, tykke og tynde. God fornøjelse til Okotoberfest i det helt perfekte tyrolertøj!